Knauf Firewin

Knauf

Silentboard

Гипсена плоча за највисока звучна заштита во сувомонтажните ѕидови, тавани и облоги.

Својства и додадена вредност:

 • Специјално гипсано јадро за највисока звучна изолација
 • Високи звукоизолаторски перформанси при низок фреквентен опсег
 • Лесна монтажа
 • Можност за конкавно и конвексно свиткување

Вашата придобивка

 • Безбедност од пожар до 180 минути
 • Значителна структурна кохезија кога е изложен на оган
 • Димензионална стабилност при климатски промени
 • Лесен за монтажа
 • Произведен согласно МКС EN 520 и DIN 18180

Претплатете се, за да добивате новости


Пресметајте ја потрошувачката со нашата

Алатка за пресметување
 • Само за регистрирани корисници
 • Пресметајте практичнa покриеност 
 • Пресметај вкупно
Регистрирајте се бесплатно Најавете се