Knauf Firewin

Arvo Pärt центар

Естонија, Laulasmaa, Lääne-Harju vald, Harjumaa
Вид на градба

Архитекти
Enrique Sobejano, Fuensanta Nieto

Слика
Tõnu TunnelАрхитектурата на Arvo Pärt во центарот е заснована на модел на пентагонални дворови, енетиерот е флуиден и перцепиран како единствен простор. Зградата располага со библиотека, кабина со 150 места, изложбен простор, видео сала и училници.

Бетонските згради се појавуваат од големи стаклени површини, дрвена фасада врамена со челични столбови и поцинкуван железен покрив. Во внатрешното завршувањето доминира паркетот и детали од дрво во даб. Површината на објектот е 2.385 м2.

Архитекти на Arvo Pärt центарот се Enrique Sobejano and Fuensanta Nieto (бирото Nieto Sobejano Arquitectos), проектот за изградба беше завршен во соработка со бирото за архитектура Luhse & Tuhal (Естонија). Проектот ја освои номинацијата за ”Проект за изградба на 2018 годината”

Главните функционални параметри на јавна зграда од овој тип се заштита од пожар, звучна изолација и апсорпција на звук, за да се осигура безбедно и пријатно опкружување за посетителите.

Различни Кнауф производи се користат во изградбата на објектот – гипсени плочи, Cleaneo акустика, Aquapanel плоча, плочи од минерални влакна, метални профили, спојници, малтери и др. FireWin Fireboard се користеше kako решениe за противпожарна заштита.

Претплатете се, за да добивате новости


Пресметајте ја потрошувачката со нашата

Алатка за пресметување
  • Само за регистрирани корисници
  • Пресметајте практичнa покриеност 
  • Пресметај вкупно
Регистрирајте се бесплатно Најавете се