Knauf Firewin

Knauf

Diamant

Се употребува во сите внатрепни сувомонтажжни системи, за највисоки резултати во звучната изолација и противпожарната заштита, во случај на посебни барања за механички отпор и во простории со умерено висока влажност.

Посебни предности:

 • Универзална апликација
 • Зголемена дозволена висина на ѕидот поради цврстината на плочата
 • Поголема носивост на товар
 • Робусност
 • Импрегнација за намалена апсорпција на вода
 • Добра кохерентност, при изложеност на оган
 • Флексибилно и посебно зајакнато гипсано јадро
 • Висока звучна изолација
 • Лесна апликација
 • Незапаллива А2 (s1,d0) класа
 • Можност за свиткување (Кнауф Дијамант 12,5)
 • Висока димензионална стабилност при промена на климетски услови

Претплатете се, за да добивате новости


Пресметајте ја потрошувачката со нашата

Алатка за пресметување
 • Само за регистрирани корисници
 • Пресметајте практичнa покриеност 
 • Пресметај вкупно
Регистрирајте се бесплатно Најавете се