Knauf Firewin

Knauf

Противпожарен блок

Кнауф противпожарниот блок - FPB е мека, флексибилна обликувана пена, дел кој се користи во Knauf Firestop системот - F, и полни блокови во слободни области без потреба од пробивни инсталации во Knauf против пожарната пена FPF.

Опсег на примена

Кнауф противпожарниот блок - FPB може да се користи како мешан пробивски заптив на EI 120 за цврсти ѕидови, цврсти подови и флексибилни ѕидови. Преку системот за пробивање за електрични кабли, телекомуникациски кабли и оптички кабли, проводници, како и запаливи и незапалливи цевки.

Претплатете се, за да добивате новости


Пресметајте ја потрошувачката со нашата

Алатка за пресметување
  • Само за регистрирани корисници
  • Пресметајте практичнa покриеност 
  • Пресметај вкупно
Регистрирајте се бесплатно Најавете се