Knauf Firewin

MPreis продавница

Austria, Innsbruck
Вид на градба

Архитекти
Rainer KöberlАвстрискиот регионален синџир на супермаркети со храна MPreis најмногу е застапен во Тирол.

Новоотворената продавница MPreis во Инсбрук, која беше додадена во ланецот на супермаркети во средината на октомври, е една од 250-те продавници со посебен и индивидуален архитектонски дизајн. Новата продавница се издвојува од сите останати со својата уникатна шопинг атмосфера и нејзиниот однос кон безбедноста. Супермаркетите " MPreis " често се користат како комуникациска платформа и место за состаноци, во кое и клиентите и вработените се чувствуваат подеднакво пријатно.

Бетонскиот таван бил изграден со гипс-база на  противпожарен малтер Knauf Vermiplaster, со што се создава модерна, ориентирана атмосфера со дизајн на посебна аура и но и безбедна атмосфера. Таа била развиена посебно за пасивна заштита од пожар во внатрешноста. Кнауф Вермипластер обезбедува носивост на изведената конструкција во случај на пожар со отпорност на пожар од 90 минути. Компанијата Bugla Bau  постави  осум тони огноотпорен малтер Вермипласт за три дена, завршувајќи со минерални бои.

Завршената површина на Кнауф Вермипластер не се третира.

Кнауф Вермипластер - вистинскиот избор за пасивна заштита од пожар во супермаркетите.

Претплатете се, за да добивате новости


Пресметајте ја потрошувачката со нашата

Алатка за пресметување
  • Само за регистрирани корисници
  • Пресметајте практичнa покриеност 
  • Пресметај вкупно
Регистрирајте се бесплатно Најавете се