Knauf Firewin

Knauf

Vermiplaster

ПП малтер на база на гипс и вермикулит, за внатрешна пасивна заштита од пожар на конструктивни елементи во објектите. Идеален за челични или армирано-бетонски греди и столбови, армирано-бетонски меѓукатни конструкции, панелни челични меѓукатни конструкции, панели со челични трапезни лимови, итн. Заштитете ги деловните или станбени згради од брз колапс при пожар. Обработете ги таваните во трговските центри. Обезбедете трајност на производните хали и фабрики.

Кои се придобивките при користење на Кнауф Vermiplaster?

 • Заштита од пожар до 240 минути
 • Без потреба од контакт премаз
 • Нанесување со мал растур
 • Мала тежина на материјалот и лесно машинско нанесување
 • Се нанесува со стандардни PFT машини за малтерисување, G4 или G5
 • Лесно покривање на комплицирани форми и во подебели слоеви
 • Голема трајност во текот на целиот животен век на објектот
 • Пригоден за складови со храна
 • Одлично врзување на челик, трапезен лим и бетон
 • CE-oзнака и ЕТА 11/0229

Претплатете се, за да добивате новости


Пресметајте ја потрошувачката со нашата

Алатка за пресметување
 • Само за регистрирани корисници
 • Пресметајте практичнa покриеност 
 • Пресметај вкупно
Регистрирајте се бесплатно Најавете се