Knauf Firewin

Knauf

Противпожарна манжетна FIREWIN LP

ПП манжетна од 60mm, од нер’ѓосувачки челик, за употреба со пластични цевки направени од полиетилен (PE), полипропилен (РР), поливинилхлорид (PVC) и повеќеслојна пластика, спроведени со или без изолација низ конструкции од бетон, поро-бетон и гипсени системи. Одговараат на цевки со дијаметар од 56mm до 250mm. Обезбедуваа ПП заштита до 120 минути.

Кои се придобивките при користење на Кнауф ПП манжетни?

 • Без минимално растојание помеѓу соседни манжетни
 • Употребливи со сите популарни и присутни цевки на македонскиот пазар
 • Брза и едноставна инсталација
 • Без минимална. конструктивна висина за лесна монтажа во тесни зони или отвори прилепени до ѕид, таван или под.
 • За инсталациски пробиви кај најчестите и најпопуларни прегради на македонскиот пазар.
 • Можност за атестирана (омега) Ω – изведба на манжетната
 • Цилиндрична метална навлака со можност за закосено местење
 • Без можност за практични грешки при инсталација
 • Nirosta навлака за трајна антикорозивност и функционална цврстина на манжетната
 • CE-ознака и ETA 13/0758

Претплатете се, за да добивате новости


Пресметајте ја потрошувачката со нашата

Алатка за пресметување
 • Само за регистрирани корисници
 • Пресметајте практичнa покриеност 
 • Пресметај вкупно
Регистрирајте се бесплатно Најавете се