Knauf Firewin

Knauf

Противпожарен силикон

Knauf Противпожарeн силикон - FPS е еластичен RTV-1 силиконски (собна температура на вулканизација, 1 дел, Оксим систем), со нехалогенски противпожарни адитиви.

Опсег на примена

Кнауф противпожарен силикон - FPS се одликува со одличен квалитетен процес за обработка и има висок степен на стабилност. Кнауф противпожарен силикон - FPS може да се користи како систем за запечатување на линеарни споеви и запечатени отвори со помала и значајна способност за движење до класификација на отпорност на пожар EI 180 , како  и пробивање на кабелот до класификација на против пожар EI 120.

Претплатете се, за да добивате новости


Пресметајте ја потрошувачката со нашата

Алатка за пресметување
  • Само за регистрирани корисници
  • Пресметајте практичнa покриеност 
  • Пресметај вкупно
Регистрирајте се бесплатно Најавете се