Knauf Firewin

Брза и чиста работа со Knauf противпожарна заштита - FPF

Новости

Knauf

Брза и чиста работа со Knauf противпожарна заштита - FPF

Целта на пасивните системи за противпожарна заштита е да се осигура дека  ширењето на оган и чад e ограниченo, како и да се зачувуваат сите на маршути, патеки за бегство за сите  корисници на објектот. За да се постигне ова, може да се користат голем број производи и материјали на Knauf FireWin при проектирање и изградба на системите. Кнауф Ве поканува да ги разгледате решенијата за противпожарна заштита Knauf FireWin, овој пат Ве запознаваме со системот Firestop-F, кој вклучува Knauf Fire Protection Foam - FPF.

Кнауф противпожарна заштита Пена - FPF е двокомпонентна полиуретанска, интензивна, пена за заштита од пожар, складирана и спремна за инјектирање со додатоци за безбедност од пожар без халоген. Овие пени се наменети за пробивање на кабел, полици за кабли, запаливи и не запаливи цевки во ѕидови и тавани.

Брзо и чисто работење

Пената за заштита од пожари е особено погодна за брзо и флексибилно затворање на мали и средни прегради за пожар. Пакетот со шест инјектирања на Knauf Fire Protection Foam FPF се испорачува со дванаесет додатоци за мешање, шест пара ракавици како и појас за работа. Работниот појас е одличен тип на помошна опрема за Knauf противпожарната пена - FPF. Употребата на новиот картриџ  Динамик-Макс, 380 ml, овозможува брзо и лесно да се обработуваа едни по други.

Лесен за користење

Структурата на пената, која е постојано еластична по реакцијата, овозможува едноставна секундарна апликација. Последователните инсталации лесно може да се обработуваат преку постојната пена. Пропусти предизвикани со отстранување на кабли или цевки лесно се дополнуваат со Knauf противпожарната пена - FPF.

Едно решение за производот

Доколку е потребна класа на отпорност од пожар EI 90, пената за заштита од пожар е доволна како  "едно решение за производот".  Hе се потребни дополнителни материјални компоненти или работни чекори за да се создаде постојана и сигурна густа ограда.

  

Оптимална обработка

Оптималното совпаѓање помеѓу почетокот на реакцијата и стврдувањето, овозможува доволно долги прекини на работата за корисникот. Високотa вискозност на материјалот го спречува паѓањето на пената од структурните отвори. Системот Knauf Fire Protection Foam - FPF може да се користи за создавање на комбинирани партиции до EI 90 или со дополнителна заштита на кабелските шини до EI 120.

За повеќе информации и технички решенија, контактирајте со Knauf специјалисти за заштита од пожар. Доверба во квалитетот на Knauf FireWin системот и размислувајте за  противпожарна заштита!


Пресметајте ја потрошувачката со нашата

Алатка за пресметување
  • Само за регистрирани корисници
  • Пресметајте практичнa покриеност 
  • Пресметај вкупно
Регистрирајте се бесплатно Најавете се